Eierskifteforsikring - selskapet godtar ikke kravet

Mange som kjøper bolig føler seg trygge fordi boligen selges med eierskifteforsikring. Boligkjøper tenker da at feil og mangler vil dekkes, dersom noe slikt mot formodning oppdages. Så enkelt er det dessverre ikke. De fleste kravene som meldes inn til eierskifteselskapene blir avvist. Årsaken til avvisning varierer, men ofte vil selskapet hevde at det ikke foreligger en mangel ved bolig. Skal du godta avslaget?

Kjøper du en brukt bolig, selges den "som der den", i henhold til kontrakten. Selv om den selges som den er kan det foreligge en mangel i avhendingsloven. Avhl. § 3-9, § 3-8 og § 3-7 er særlig aktuelle. Kort oppsummert kan det foreligge en mangel dersom opplysninger om eiendommen er feil fremstilt, opplysninger av mer graverende karakter er holdt tilbake eller dersom boligen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn kjøper objektivt sett hadde grunn til å regne med.

Dersom du har fått avslag fra eierksifte kan det lønne seg å ta kontakt med en advokat. Vi hører gjerne fra deg. Førstevurderingen er helt gratis og hjelper deg å vurdere muligheten for å vinne frem.