Hvem skal bære risikoen for valutaendring som følge av Coronaviruset? Advokatveiledning har blitt kontaktet av mange som lurer på dette. Svaret må, blant annet, søkes i kontrakten mellom partene. Det er ikke helt "rett frem". Våre advokater kan vurdere din sak etter nærmere oppdragsavtale.

En del kjøpere av bil, båt eller bobil opplever nå at selger øker prisen som følge av valutaendring i forbindelse med Corona-viruset. Prisøkningen kan være stor og det kan oppstå problemer knyttet til hvem som skal bære risikoen for dette. Hvem skal ulempen gå utover?

Dersom man allerede har inngått en avtale der prisen er avtalt er det ikke slik at forhandleren uten videre kan øke prisen kjøperen må betale som følge av valutaendringen. Dette vil blant annet bero på hva som er avtalt mellom partene.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du vi utrede nærmere hvordan du ligger an og hva som er hensiktsmessig strategi.

Juridisk bistand

NB! Gjennomgang i «valutaendring» – saker har vi kun kapasitet til å gjennomføre etter nærmere oppdragsavtale, da vi nå merker stor pågang i disse henvenedelsene. Timeprisen er kr 1790 eks mva. 

Advokatveiledning tilbyr gjennomgang av dine dokumenter og gjøre en vurdering etter nærmere avtale om oppdrag. Vi sjekker om bistanden kan bli dekket av din forsikring.

Ønsker du deretter bistand til å håndtere saken opp mot forhandler kan vi føre din sak og ivareta dine interesser. Vi har en god forhåpning om at mange av disse saken vil være mulige å løse relativt raskt i konstrukitv dialog med forhandler. Ta kontakt via vårt kontaktskjema for nærmere avtale om etablering av oppdrag.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første hendvendelse er gratis.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.