Advokat forliksrådet

Dersom du selv skal ta ut et søksmål, du har blitt innkalt til forliksrådet eller mottatt pålegg om tilsvar, har du kanskje tenkt at det kan være behov for advokat. Å skrive en riktig og god forliksklage eller skrive et godt tilsvar krever som regel kompetanse og erfaring. Våre advokater kan hjelpe deg med dette.

Forliksrådsbehandling

Hva er en forliksklage? Hvor finner jeg skjema for dette? Må jeg sende varsel først? Dette er spørsmål som er vanlige for alle som ikke jobber med disse tingene til daglig. Overlater du saken til en advokat hos oss, så slipper du å lete og vurdere. Vi har kontroll på forliksråds – prosessen.

Bruke advokat eller gjøre det selv?

Om du skal bruke advokat eller ikke vil slik vi ser det blant annet være knyttet til hvor viktig saken er for deg og hvor mye penger som står på spill. I alle saker som handler om mindre enn 30.000 kr erfarer vi at de fleste velger å ta saken selv. Advokat koster litt, men kanskje du har en dekning via forsikringen, og da blir der rimeligere. Vi veileder deg nærmere svar på dette når du tar kontakt med oss.

Det trenger ikke være dyrt

Husk på at svært mange saksområder er dekket av det som kalles «Rettshjelp» inn under dine forsikringer. Dersom din sak i forliksrådet dekkes av en slik ordning, er advokat i forliksrådet en rimelig investering. Som regel dekkes 80% av utgiften til advokat, etter en fast egenandel, som regel på 4000 kr.

Les mer om dekning av advokatutgifter 

Er du villig til å investerer egenandelen? Da bør du vurdere å overlate saken til oss.

Ta kontakt, så hjelper vi deg

Ta kontakt via vårt kontaktskjema, så blir du kontaktet av en advokat med meget god kompetanse på det aktuelle saksområdet. Vi hører gjerne fra deg.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.