Mottatt krav på heving av båt? Som selger kan dette oppleves vanskelig. Ofte fremmes krav på heving fra kjøper uten at saken er tilstrekkelig opplyst. Hva bør man da gjøre? Det kan absolutt være verdt det å ta kontakt med advokat for å få juridisk veiledning.

Svare på mottatt krav på heving av båt

Det første som må gjøres er åpenbart å besvare hevingskravet. Det er da viktig å være klar over at det er kjøper som har bevisbyrden for at det foreligger hevingsgrunn og terskelen er høy. Det betyr at kjøper må sannsynliggjøre at det foreligger feil som representerer en kjøpsrettslig mangel som igjen medfører et såpass vesentlig kontraktsbrudd at heving er riktig sanksjon.

Hvem har risikoen for feil?

Har du mottatt krav på heving av båt, bør et av de første spørsmålene du må stille deg selv være om det er sannsynlig at denne feilen var tilstede på kjøpstidspunktet. Kjøper må sannsynliggjøre at feilen var tilstede på båten når han eller hun kjøpte den, fordi risikoen for skjulte feil går over på kjøper etter at kjøpet er gjennomført.

Mottatt krav på heving av båt kan møtes med utbedringsrett

Det bør tas en vurdering på om selgers defensive utbedringsrett skal påberopes. Etter kjøpsloven har selger krav på å få muligheten til å utbedre en feil for egen regning. Det som er viktig er at utbedringsretten må påberopes av selger «uten opphold». Det betyr at det er viktig å få juridisk veiledning på et tidlig tidspunkt.

Krav på dekning av advokatutgifter når du har mottatt krav på heving av båt

Dersom du som privatperson selger båt og mottar krav på heving, har du trolig krav på dekning av advokatutgifter etter vilkårene for rettshjelpsdekning dersom du vil avvise eller bestride hevingskravet. Vilkårene er normalt at det må foreligge en «tvist» og at forsikringsselskapet dekker opp til kr 100 000. Forsikringen tar 80% av advokatutgiftene, minus en mindre egenandel.

Advokatveiledning når du har mottatt krav på heving av båt

Vi tilbyr spesialisert advokatbistand. Du får svar fra advokat som jobber særlig mye med båtsaker om du sender inn en henvendelse i kontaktskjemaet under. Vi tilbyr ofte gratis førstevurdering for å avdekke om du har en sak å gå videre med og vi kan ordne med forsikringsdekningen. Ta kontakt i dag og få svar innen kort tid.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.