Flere som har solgt bil opplever at kjøper klager. Hva skal du gjøre, hvilke rettigheter har du og er det noe poeng i å kontakte advokat? Som selger har du krav på dekning av advokatutgifter dersom du kommer i tvist med kjøper. Dette er et mange som ikke er klar over.

I denne artikkelen skal vi gi veiledning til deg som har solgt bil og opplever at kjøper klager.

Vi bistår både kjøper og selgersiden. Flere av våre advokater kan derfor hjelpe deg som fortvilt har solgt en bil du trodde var i god stand. De fleste av oss ønsker å gjøre handler på en ryddig og grei måte. Det gjelder også de som skal selge bil. Du har solgt bilen i god tro, men etter noe tid kommer problemene.

Solgt bil og kjøper reklamerer

Etter salget går det som regel fint. Men, noen opplever at kjøper tar kontakt og reklamerer. I noen tilfeller kan det være på sin plass, i andre tilfeller bommer kjøper og fremsetter uholdbare krav. Dersom du vet med deg selv at kjøper har rett, er det ikke så mye å lure på. Da får du fikset bilen eller velge å ta den tilbake. Hvis historien er en annen skal du imidlertid ikke nødvendigvis gi deg. Husk, når kjøper klager har du en rett til å fikse bilen. Du må ikke godta heving nødvendigvis.

Kjøper krever heving – hva gjør jeg?

Dersom kjøper krever heving, og du mener eller føler det er et helt urimelig krav, kan det lønne seg å kontakte advokat. Ved heving er det mange penger på spill og det kan være smart å gjøre det som er nødvendig for å unngå å tråkke feil. Flere av våre advokater jobber med denne type saker hver dag, og det sier seg da selv at vi ofte kan håndtere disse sakene til det beste for klienten. Er du sikker i din sak, er det ingen grunn til å bruke penger på advokat så klart. Dersom tvilen imidlertid er tilstede bør du kanskje investere noen kroner i en advokat som kan bilsaker. Det koster deg ikke mer enn egenandelen på forsikringen. Og da tenker vi på den forsikringen du hadde, da bilen ble solgt. Så lenge du hadde forsikring på bilen på salgstidspunktet vil du få dekket advokatutgiftene ved tvist om heving.

Har jeg behov for advokat?

Ta gjerne kontakt med oss, så gir vi deg en utforpliktende førstevurdering. Vi gir en gratis førstevurdering i saken om heving av bilkjøpet, både på kjøper – og selgersiden. Vi kan derfor meget god kjennskap til denne type saker. Send oss gjerne en melding via vårt kontaktskjema.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første hendvendelse er gratis.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.