Kjøper trakk seg fra avtalen – hva nå?

Har du opplevd at kjøper trakk seg fra avtalen? Hva gjør du? Har du krav på erstatning?

Du har lagt ut båten, eller kanskje bilen, for salg på Finn.no og en kjøper tar kontakt. Fort og greit selger du båten for 1 million. Kjøper skrev til deg på sms: «Jeg kjøper båten av deg, viser til annonse på finn.no. Når kan jeg komme å hente den?». Du svarer på dette, men så skriver han dagen etterpå: «Hei, jeg fant en annen båt å kjøpe. Den var til salgs mye nærmere der jeg bor. Du kan bare selge til en annen». Du har imidertid erfart at det er vanskelig å selge båten. Du hadde solgt båten, men kjøper trakk seg fra kjøpet. Et økonomisk tap er uungåelig: Hva gjør du?

Vurder å fastholde salget

Dersom du mener at det forelå en avtale om kjøp og salg av gjenstanden bør du vurdere å fastholde salget. Gjør det klart at den kjøper som trakk seg fra kjøpet ikke kan gjøre dette uten en gyldig grunn, eller uten at det er en del av en ny avtale. Du tenker kanskje at det bare er å selge til en annen. Av og til er det enkelt, men andre ganger er erfaringen at du må langt ned i pris. Uansett hvordan man vrir og vender på problemstillingen vil du ha en tapsbegrensningsplikt. Den er viktig å ivareta.

Gjør de rette grepene for å ha krav på erstatning

Du kan således ikke selge båten til andre ved å dumpe prisen umiddelbart. Dersom kjøper trakk seg fra avtalen uten gyldig grunn vil du imidlertid kunne holde selger ansvarlig for det tapet du lider. Et sentralt moment for å oppnå dekning av et slik erstatningskrav er at en gjør de rette grepene i etterkant. Det kan lønne seg å bruke advokatbistand i de tilfeller kjøper trakk seg fra avtalen.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har en lignende sak som overfor beskrevet.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.