Har du kjøpt «katta i sekken» og lurer på hvilke rettigheter du har og hvilken vei du skal gå? Advokatveiledning har advokater som hver dag jobber med saker knyttet til gjenstander og eiendom. Flere av våre klienter har kjøpt «katta i sekken» og trenger derfor juridisk bistand. Vi hører gjerne fra deg dersom du ikke har fått det du ble lovet ved kjøpet. Ta kontakt med oss for en uforpliktende vurdering.

«Katta i sekken» i lovens forstand

Katta i sekken er et godt gammeldags uttrykk. De fleste av oss kjenner uttrykket og har en formening om hva vi legger i det. I vår advokatverden er «katta i sekken» ensbetydende med en uheldig kjøper av bil, bolig, eiendom, bobil, båt eller campingvogn. I annonser og kontrakter, og ikke minst korrespondanse forut for kjøpet, lover selger det ene og det andre. Å skrive at en gjenstand er «meget godt velholdt» eller «her har du garantert en velholdt motor som holder i mange år fremover» medfører visse forpliktelser for selger. Man kan ikke skrive hva som helst for å markedsføre et produkt dersom det ikke stemmer med virkeligheten. Likevel er det en del som gjør dette.

Hva gjør du når du ha blitt lurt?

Det viktigste er å umiddelbart ta kontakt med selger å gjøre gjeldende hva du vil fremme som mangler. Har bilen masse riper, oljesøl, klare feil, og så videre, er det viktig at du tar affære med en gang. Ellers risikerer du påstanden om at det like gjerne kan være deg som har påført de angivelige feilene og manglene. Send e-post og/eller sms og ikke gi deg før du får et svar av selger. Er du i tvil om hvordan en reklamasjon skal se ut, kan du ta kontakt med oss eller finne skjemaer hos Forbrukerrådet.

Selger nekter å etterkomme mine krav

Dersom selger nekter å etterkomme dine krav, må du ta en beslutning på hva du vil gjøre videre. Mange ønsker å gjøre jobben selv, fordi det ikke koster noe. Det er helt i orden. Føler du deg usikker på rettslige vurderinger, bevismessige vurderinger, grensedragningene i lovene med mer, bør du imidlertid vurdere å kontakte advokat. Du bør videre vurdere å kontakte en advokat som har spesialisert seg i kjøpsrett. Jus er ikke jus, og fordelen ved å velge en spesialisert advokat tør vi påstå er gunstig.

Kjøpt «katta i sekken»? Forsikringen dekker din utgifter

Det er ikke mulig å få gratis advokat. Det er imidlertid ikke så langt unna. Dersom du har kjøpt katta i sekken, betyr det som regel av du vil gå for heving av kjøpet eller et godt prisavslag eller erstatning. På bil, båt, bobil og campingvogn har du gjerne en ansvarsforsikring. Denne dekker cirka 80% av utgiftene til advokat. Noen tusen kroner i egenandel blir det, men det kan være en meget god investering om du blir kvitt problemobjektet. Våre spesialiserte advokater innen kjøpsrett vil gjøre det som er mulig for at du skal vinne saken og komme ut av uføret.

Har du kjøpt «katta i sekken»? Da kan du ta kontakt med oss for en uforpliktende førstevurdering. Vi tar ikke noe betalt for den første henvendelsen. Send oss gjerne en melding via vårt kontaktskjema. Legg igjen telefonnummer om ønskelig.

Ta en kort forhåndstest for å se om din sak egner seg for advokatbistand

Informasjonen du fyller ut her, blir ikke lagret eller sett av noen før du bekrefter med knappen for å sende inn til gratis førstevurdering.


Direkte til førstevurdering av din sak:

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.