Kjøpt bil med heftelse

Dersom du har kjøpt bil med heftelse må du sjekke hva dette innebærer. Hvis du akkurat har kjøpt en bil, og det fremkommer et salgspant (lån fra bilforhandler) ved søk på reg nr på finn.no, trenger det ikke nødvendigvis å gi grunn til panikk. Mange biler i dag selges med en heftelse som gjøres opp ved videresalg. Dette kan ha skjedd, men det er ikke et onlinesystem og derfor fremkommer heftelse. Vær imidlertid på vakt.

Har du kjøpt bil med heftelse og den ikke blir borte er noe galt. Dette gjelder uansett type heftelse. Du bør da reklamere til selger umiddelbart og få klarhet i hvorfor heftelsen ikke er gjort opp. Selger bør ha en rask og god forklaring, ellers må du gå videre med saken. Blir du møtt med passivitet eller en "kald skulder", bør du vurdere å kontakte advokat.

Hvis man har kjøpt bil med heftelse, står du i fare for at bilen kan bli inndrevet at den som har pant i bilen. Det er derfor viktig å ta tak i saken med en gang og klarlegge faktum.

Advokatveiledning.no sine advokater har hjulpet mange som har kjøpt bil med heftelse. Ofte vil en slik sak kunne løse seg etter at advokat er engasjert. Er det heftelse i den bilen du har kjøpt vil du ofte ha krav på dekning av utgifter til advokat via din bilforsikring. Send oss gjerne en beskrivelse av din sak via kontaktskjemaet nedenfor.