Eierskifteforsikring – selskapet godtar ikke kravet

Mange som kjøper hus eller leilighet føler seg trygge fordi boligen selges med eierskifteforsikring. Boligkjøperen tenker da at feil og mangler vil dekkes, dersom noe slikt mot formodning oppdages. Så enkelt er det dessverre ikke.

De fleste kravene som meldes inn til eierskifteselskapene blir avvist. Årsaken til avvisning varierer, men ofte hevder selskapet at det ikke foreligger en mangel ved bolig.

Skal du godta avslaget?

Dette skal til for at det foreligger en mangel

Kjøper du en brukt bolig, selges den «som der den», i henhold til kontrakten. Selv om den selges som den er kan det foreligge en mangel i avhendingsloven. Avhendingsloven § 3-9, § 3-8 og § 3-7 er særlig aktuelle. Kort oppsummert kan det foreligge en mangel dersom opplysninger om eiendommen er feil fremstilt, opplysninger av mer graverende karakter er holdt tilbake, eller dersom boligen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn kjøper objektivt sett hadde grunn til å regne med.

Kontakt advokat om ikke kravet blir godtatt

Dersom du har fått avslag fra eierskifte kan det lønne seg å ta kontakt med en advokat. Vi hører gjerne fra deg. Førstevurderingen er helt gratis og hjelper deg å vurdere muligheten for å vinne frem.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.