Få dekket advokatutgifter på forsikringen

Ja, du leste riktig. Det er mulig å få dekket utgifter til advokat på forsikringen. Mange er fortsatt ikke klar over at dette går an, og skrinlegger det som kanskje var en god sak fordi man fryktet en høy advokatregning.

Om du får dekket advokatutgifter via forsikringen er regnestykket et helt annet.

Forsikringen dekker utgifter til advokat dersom du havner i tvist. Dette kalles rettshjelp og ordningen ligger inn under de fleste ordinære forsikringer på bolig, innbo, bil, båt, bobil med mer.

Du kan få dekket opp til 100.000,-

La oss nå si at du eier en leilighet og får problemer med fukt og lekkasjer etter kjøpet. Boligselger-forsikringen ordner opp? Ja, det hender, men det er nok langt større sjanse for at de ikke vil erkjenne ansvar, naturligvis avhengig av sakens faktiske og rettslige side. Dersom forsikringsselskapet ikke vil hjelpe deg, avslår de å utbetale noe til deg. Denne situasjonen når partene står mot hverandre – en krever noe, den andre parter avslår – kalles tvist. Dersom denne tvisten har en økonomisk størrelse dekker forsikringen utgifter inn til den økonomiske interessen, men maks kr 100 000.

Advokat på forsikringen – hvordan?

Det er en egenandel når forsikringsselskapet betaler advokaten

Er alt gratis? Nei, det er det ikke, men du får dekket ganske mye. Først må du betale en egenandel på kr 3 000 – 4 000. Det overskytende beløpet blir dekket av forsikringen med 80%, mens du selv må betale 20%. Forsikringen dekker altså nesten 80% av utgiftene til advokat.

Vi kan sjekke om du har mulighet for rettshjelp

Lurer du på om du har mulighet for rettshjelp i din sak? Kontakt oss gjerne om vi skal sjekke det for deg.

Les mer om rettshjelp.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.