Heve bilkjøp uten rettsak

Hvordan er det mulig å heve bilkjøp uten rettsak? Veien mot heving av bilkjøp utenfor rettslokalet.

Veien mot heving av bilkjøp utenfor rettslokalet

De fleste som går i tanker om å heve et bilkjøp tenker at de har en lang og kronglete prosess foran seg. Slik trenger det ikke være, men man må være forberedt på at det tar tid. Noen er også av den oppfatning at dette er vanskelig å få til uten å gå i retten. Sannheten er imidlertid at de fleste saker løser seg – helt uten at rettsapparatet er involvert. Hvordan? Det skal vi se nærmere på i dette innlegget.

Goodwill fra bilselger

Har du kjøpt en bil du ikke er fornøyd med opplever nok mange at bilselger kan være raus. Bilen kan du levere tilbake uten at det er noen stor prosess. Dette skjer nok imidlertid ikke særlig ofte.

Avtale om minnelig løsning

Bilselger velger å takke ja til en minnelig løsning for å bli ferdig med saken. Det er avtalefrihet som er utgangspunktet. Kanskje begge parter kan gi litt og bli enige.

Forbrukerrådet

Saken kan behandles i Forbrukerrådet og senere i Forbrukertvisutvalget. NB: et vedtak fra FTU kan overprøves i tingretten. Da vil man være inne i en rettslig prosess.

Vår erfaring

Våre advokater jobber mye med bilsaker. 80-90% løser seg etter at advokat er engasjert på saken, men før saken havner i retten.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.