Når man kjøper en bil skal selger opplyse om vesentlige forhold ved bilen. Dersom bilen har vært chiptunet eller trimmet skal du få vite om dette, slik at du kan ta stilling til om du vil kjøpe bilen med denne tilleggsopplysningen.

Det er selger som har risikoen for å bevise at opplysningen er gitt. Hvilke regler gjelder når man har kjøpt en bil som er chiptunet? Kan du kreve heving av kjøpet fordi bilen har vært chiptunet eller trimmet? Det må gjøres en konkret vurdering i fra sak til sak.

Har du kjøpt en bil som tidligere er chiptunet eller trimmet uten at du ble opplyst om dette, kan du gjerne ta kontakt med oss for en uforpliktende og gratis vurdering. I disse sakene er det mye å huske på, både faktisk og rettslig. Det er mange grensedragninger og fallgruver. Du vil således kunne ha mye igjen for å få hjelp til å ivareta dine interesser i en slik sak. Husk at din bilforsikring dekker store deler av advokatutgiftene. Du betaler kun egenandel i henhold til forsikringsvilkårene.

I det følgende skal vi se litt nærmere på reglene omkring heving av bilkjøp ved trimming og chiptuning.

Krav om heving av bilkjøp – bilen er trimmet eller chiptunet

Det første du må gjøre er å reklamere til selgeren. Dette bør du gjøre så snart du blir klar over at bilen har vært eller er chiptunet. Bruk e-post, sms og/eller vær sikker på at selgeren har fått med seg at du klager og hva du vil kreve. En bil som har vært chiptunet eller trimmet er ofte forbundet med mye fremtidig usikkerhet. Med andre ord kan det være gunstig å kreve heving av bilkjøpet med en gang.

Er chiptuning og trimming en mangel som kan medføre heving av bilkjøp?

For det første må det foreligge en mangel i lovens forstand. Dersom denne mangelen skal kunne utløse et berettiget krav om heving av bilkjøp må det konstateres at mangelen er vesentlig. Dersom trimmingen med sikkerhet har ødelagt motoren på en bil, og det kan bevises, vil det kunne være hevingsgrunn. Derifra og til den andre enden av skalaen er det flere grensedragninger. Det vil derfor være nødvendig med en nærmere gjennomgang av alle sakens sider før man kan si noe mer konkret. Trimming eller chiptuning, og manglende opplysninger rundt dette kan imidlertid potensielt medføre grunnlag for heving av bilkjøp.

Advokatveiledning tilbyr deg gratis førstevurdering

Har du kjøpt en bil som er, eller har vært, chiptunet eller lider av andre alvorlige feil og mangler tilbyr våre advokater gratis førstevurdering av saken. På denne måten kan du sjekke om du potensielt har en sak å gå videre med eller om du bør la være. Du slipper dermed å betale i dyre dommer for å få en indikasjon. Har du ingen sak vil du få greie på det, uten at det koster deg noe. Har du en sak? Ja, da kan du velge å gjøre ting på egenhånd eller bruke en av våre advokater som har spesialisert seg på kjøpsrett. Det er opp til deg. Som tidligere nevnt er det verdt å merke seg at din ordinære bilforsikring dekker utgifter til advokat. Du betaler kun egenandel i henhold til vilkårene.

Har du en potensiell sak? Send oss en beskrivelse av din sak ved å klikke her eller ved å benytte kontaktskjema. Dette koster deg ingenting. Vi hører gjerne fra deg.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.