Dersom du har kjøpt en bil hvor det er gitt lån med sikkerhet i bilen, såkalt salgspant, vil du også kunne ha muligheten til å rette en reklamasjon mot selskapet som har lånt pengene til kjøpet av bilen.

Forutsetningen er at du ikke får gjennomslag hos bilselger og at ditt krav rettes innen rimelig tid. Videre må det være bilselger som formidlet lånet. Ordnet du med lånet selv, kan du ikke reklamere til lånegiver. Regelen om reklamasjon mot lånegiver fremgår av finansavtaleloven § 54b (finansportalen.no).

Bestemmelsen gjelder kun krav på penger. Det er således ikke mulig å få finansinstitusjonen til å rette en feil eller foreta omlevering, slik at du får en annen kjøpsgjenstand. En kjøpsavtale må ligge i bunnen og det må være gitt en kreditt etter denne avtalen.

Det må reklameres til selger, mens kredittgiveren skal ha melding om reklamasjonen innen rimelig tid. Etter dette kan man gjøre gjeldende de samme innsigelsene mot kredittgiver som mot selger.

Har du spørsmål omkring finansiering av bil eller heving av bilkjøpet kan du gjerne ta kontakt. Benytt vårt kontaktskjema.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.