I etterkant av bilkjøpet får man først se hva bilen egentlig duger til. Har du vært heldig å få kjøpt en bil som er gått lite kan det være lett å se seg blind på den lave kilometerstanden. Spørsmålet kan nemlig være om du har fått en bil med skrudd kilometerstand, altså at det er feil kilometerstand som vises.

Dette er dessverre ikke et ukjent fenomen ved bruktimporterte biler, og det forekommer også blant biler som aldri har vært importert. Dersom bilen har skrudd kilometerstand vil det kunne være aktuelt å vinne frem med heving av bilkjøpet. Ønsker du å bruke advokat, kan vi tilby advokater med erfaring på området.

Hvordan oppdage skrudd kilometerstand/feil kilometerstand

Det er ikke så enkelt å oppdage skrudd kilometerstand. Dette må bevises. Det holder ikke med mistanke om skrudd kilometerstand. Man har sett tilfeller av servicebok som ikke stemmer over ens med servicehistorikk på verkstedet. Videre er det mulig å få en indikasjon på problemet gjennom sjekk av EU-kontroll intervallene. Var kilometerstand i 2011 300 000 km, og i 2012 180 000, er svaret ofte gitt. I tillegg vil ofte bilen bære preg av den høye kilometerstanden forøvrig.

Sakens rettslige side

Dersom man oppdager at et er stilt på kilometerstanden på bilen, vil du kunne ha et krav mot selger, uavhengig av om selger var klar over mangelen eller ikke. Dersom du oppdager at kilometerstanden er skrudd på vil dette kunne medføre gode muligheter for at du har krav på heving av bilkjøpet, hvilket følger av rettspraksis. Det vil potensielt være mulig å gå på selger og tidligere salgsledd. I enkelte tilfeller vil dette gi kjøper muligheten til å reklamere mot to ledd, hvilket gjør større sannsynlighet for oppgjør.

Advokatbistand ved feil kilometerstand

Generelt lønner det seg ofte å bruke advokat ved heving av bilkjøp. Det er ofte mye penger involvert og saken er således viktig. I slike tilfeller har du dekning av advokatutgiftene. Forsikringen dekker omlag 80%. Viser det seg at det er skrudd kilometerstand på kjøretøyet vil det således være greit å bruke advokat i prosessen heving av bilkjøpet. En advokat vil gi deg den bistanden som er nødvendig for å stå best mulig rustet til å vinne saken. Dersom du har en bil hvor det viser seg at kilometerstanden beviselig er skrudd på, kan du gjerne ta kontakt via vårt kontaktskjema. Den første henvendelsen koster deg ikke noe. Fortell gjerne litt om saken, og legg igjen telefonnummer dersom du foretrekker telefon.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.