Advokater har ulike fagområder de er spesialister på. Boligrett, og særlig avhendingssaker, kan være komplisert for uerfarne eller advokater med mer erfaring fra andre saker.

Hva mener vi med spesialist på boligsaker?

Innen boligretten og avhendingssaker, kan vi si at det nærmest er et eget system. Boligkjøperen er ofte representert av en advokat, mens selgeren er representert av advokaten til eierskifteforsikringsselskap. Dette er i stor grad advokater som kun jobber med boligsaker, hvilket innebærer mye god kompetanse.

På kjøpersiden er det mer tradisjon, fortsatt, for å bruke advokaten «på hjørnet». Det kan gå helt fint. Advokaten på hjørnet kan også være en god advokat i din boligsak. Likevel vil vi absolutt anbefale advokater med solid kompetanse og erfaring med boligsaker. Boligadvokaten er vant med å håndtere motpartens eierskifteadvokater, noe som vil være svært nyttig for deg som boligkjøper.

Er det dyrt å bruke spesialist i boligsaker?

Advokatene tilknyttet advokatveiledning.no og Austin Lyngmyr & Co advokatfirma tilbyr en gratis førstevurdering, for å se om du kan ha en sak å gå videre med. Advokaten vil med et trent øye avdekke om saken er noe å gå videre med, før utgifter pådras. Førstevurderingen er helt uforpliktende. Det er opp til deg om du vil la saken ligge eller å gå videre med hjelp av våre advokater. Fyll gjerne ut skjema nedenfor dersom du ønsker å bli kontaktet av en spesialist i boligsaker.

80% dekning på advokatutgifter på forsikringen

Etter en egenandel på kr 3000 – 4000, er det 80% dekning av utgifter til advokat inntil kr 100 000 dersom du har forsikring og selger har avslått ditt krav. Vi ordner med få innvilget rettshjelpsdekning for deg.

Avhendingsloven gjelder kjøp av brukte boliger og fritidsboliger

 

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.