BankID er en personlig tjeneste, som ikke skal deles med andre. Dersom noen har foretatt betalinger med BankID i ditt navn, vil det være vanskelig å overbevise banken om at det ikke er du som skal ta regningen. Vi jobber mye med saker knyttet til pengekrav, bank/finans, avtale- og kontraktsrett. Lurer du på om du har en sak kan du gjerne ta kontakt med oss.

Ansvar ved misbruk av BankID

Dersom du oppdager at noen har brukt din BankID for å ta penger fra din konto, eller inngå avtale på dine vegne, oppstår det mange vanskelige spørsmål. Misbruk av BankID kan medføre store økonomiske tap, og det vil ofte oppstå konflikter om hvor tapet skal plasseres.

Siden BankID er en forholdsvis sikker teknologisk løsning der det er flere porter som må åpnes før man kan foreta avgjørende handlinger, vil det ofte oppstå spørsmål om hvordan misbruket kunne være mulig uten en form for medvirkning. Aktuelle årsaker kan være alt fra svært profesjonelle kriminelle handlinger, til at noen av ens nærmeste misbruker ens tillit. Hvem vil tenke at et nært familiemedlem «spaner» for å innhente informasjon om betalingsløsninger, for senere å forfalske eksempelvis elektronisk signatur? De færreste av oss ønsker å tenke i de baner.

Reklamer til banken når du oppdager avvik

Oppdager du et avvik bør du reklamere til banken så snart som mulig, ved å melde inn avviket. Bankene har ofte rutiner på hva som skal gjøres. Videre bør du vurdere å kontakte advokat, med mindre det er åpenbart at alt vil «ordne seg». Politianmeldelse vil også kunne være et nødvendig tiltak.

Forsikringen dekker advokatbistand

Dersom det oppstår tvist med en motpart, for eksempel en bankinstitusjon, har du ofte krav på dekning av advokatutgifter via innboforsikring. En forutsetning er naturligvis at forsikring er på plass, enten ved at du har tegnet denne selv eller bor i en husstand hvor det er innboforsikring.

Ta gjerne kontakt med oss for en gratis førstevurdering. Vi vil da undersøke om du potensielt kan ha en sak å gå videre med. Trenger du advokat vil du bli bistått av en advokat med solid kompetanse på pengekrav.

Send oss en beskrivelse av din sak

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak. Vi sjekker om du kan ha en sak å gå videre med. Første henvendelse er gratis.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.